Az összes Bavicchi termék a webáruházban
Kiszerelés: 90g
Emésztőszervek tisztításához. Igen jóízű csírákat kapunk,
amivel reggeli müzlinket is gazdagíthatjuk.
Omega- 3 zsírsavakban gazdag.
Információ: Készleten, szállítható
A termék ára: 730 Ft
Egységár: 8 111 Ft / kg
Az új élet lehetőségét rejtő magvak tisztelete az ősidőkig nyúlik vissza.
Történelmi feljegyzések igazolják, hogy minden jelentősebb civilizáció (kínai, föníciai, egyiptomi) foglalkozott csíráztatással.
A csíráztatás manapság is reneszánszát éli. Kedvező élettani hatásait annak köszönheti, hogy a nedvesség és hő hatására előbújó, magas rosttartalmú csírákban koncentráltan és könnyen emészthető formában találhatók meg a létfontosságú fehérjék, ásványi anyagok és vitaminok, vmint enzimek és antioxidánsok.
A mag csíráztatásakor az előzetes beáztatás hatására a benne található enzimek aktiválódnak, segítségükkel az összetett szénhidrátok egyszerű szénhidrátokra, a fehérjék aminosavakra, a zsírok nagyrészt zsírsavakra (linolsav, linolénsav) bomlanak.
Az ásványi anyagok (P, Ca, Mg, K, Na, Fe, Mn) a szervezet által jobban hasznosítható, nagyrészt vízben oldható ásványi sókká alakulnak.
Csíráztatás menete
Nagyon fontos, hogy kizárólag vegyszermentes magokat csíráztassunk. A megmosott, kiválogatott magokat vízben áztatjuk (3-12 óra).
Legalább annyi vizet engedünk rá, hogy ellepje őket. Az áztatási idő addig tart, amíg a magok megduzzadnak. A duzzadt szemeket kiterítjük a csíráztatótál lyukacsos szintjére és folyó víz alatt átöblítjük.
Naponta kétszer- háromszor átöblítve nedvesen tartjuk ( a magok soha ne álljanak a vízben, mert rothadásnak indulnak). Fontos a csírázató edény elhelyezése is.
Sötét helyen a csírák világosak lesznek és B-2 vitaminban gazdagok. Világos helyen a csírák zöldek lesznek és C- vitaminban gazdagok. Kimutatták, hogy a csíra vitamintartalma a csíráztatás első fázisában (3.- 4. nap) ugrásszerűen megnövekszik, ilyenkor a legajánlatosabb fogyasztani.
Csíráztatni egész évben lehet, így minden nap friss és tápláló, vitamindús csíra áll a rendelkezésünkre, hogy kiegészítsük vele szokásos étkezéseinket.
Belekeverhetjük a kedvenc salátánkba, müzlinkbe, megszórhatjuk vele szendvicsünket, dúsíthatunk vele levest, főzeléket.
Vitaminok: C,B-komplex, E
Ásványi anyagok: vas, foszfor, kálium
Magas fehérjetartalom, robolál, riboflavin és rutin
tartalma serkenti az agyat és erősíti az érfalakat. Csírája
főételként is elhasználható.Értékes adalék a kenyér
tésztájához.
Bavicchi Bio Mungóbab csíráztatáshoz - Extra fehérjetartalom. Különösen sportolók és kisgyermekek számára ajánlott. Jelentős vas és C-vitamin tartalom.
A, B, C, D, E, G, K vitamint, valamint foszfort, magnéziumot, vasat tartalmaz. Génmanipulált összetevőktől mentes.
Magas C-itamintartalma miatt kitűnő roboráló. A téli
időszak felső légúti megbetegedései ellen nyújt segítséget
a légzőszervek megtisztításával. Természetes vizelethajtó,
húgyvezeték, húgyhólyag, vese és májtisztító.
Bavicchi Bio Ruccola csíráztatáshoz - Szív- és érrendszeri betegségekben diétás kiegészítő. Magas E-vitamin tartalmú. Csökkenti a gyulladásokat.
A csíra a kifejlett növény esszenciáját tartalmazza, rendkivül gazdag ásványi anyagokban, vitaminokban, enzimekben, ezért egészségvédő hatása kiemelkedő.
Bavicchi Bio Zsázsa csíráztatáshoz - Jellegzetes íz, gyorsan csírázik. Antihisztamin, sejtregenerálás jellemzi.
Bavicchi Bio Piros retek csíráztatáshoz - Pikáns ízű, vitamindús, igazi csemege. Magas vastartalom. Hatékony béltisztító, bélféregűző. Természetes antibiotikum.
2024. március 20. 08:17, szerda
A VIOLA Paris olyan gél formulájú vitaminkészítményeket kínál, amelyek a vitaminbevitel új generációját képviselik, és jelentősen meg tudják könnyíteni a mindennapi vitaminbevitelt. Valamennyi VIOLA Paris gélvitamin laktóz-, glutén-, színezék-, ízesítés- és cukormentes.
2024. március 13. 08:13, szerda
A probiotikumok rendszeres pótlása kulcsfontosságú szerepet játszik az immunrendszer normál működésében és az egészség fenntartásában.
2024. március 06. 06:22, szerda
A Natur Tanya Omega-3 TG – Vadvízi halolaj kapszula vadvízi halolajból készül, triglicerid formában, ami a legkönnyebben felszívódó omega-3 zsírsav forma. Az Omega-3 TG magas EPA és DHA tartalommal rendelkezik, ezáltal jelentősen hozzájárulhat többek között a szív, az agy és a szem egészségéhez.