Az összes Bavicchi termék a webáruházban
Kiszerelés: 0.004g
Természetes antibiotikum. Tisztítja a véráramot, májat. Egyesíti a hagyma és a fokhagyma élettani hatásait. Emésztőszervekre jótékony hatású
Információ: Készleten, szállítható
A termék ára: 730 Ft
Az új élet lehetőségét rejtő magvak tisztelete az ősidőkig nyúlik vissza. Történelmi feljegyzések igazolják, hogy minden jelentősebb civilizáció (kínai, föníciai, egyiptomi) foglalkozott csíráztatással. A csíráztatás manapság is reneszánszát éli. Kedvező élettani hatásait annak köszönheti, hogy a nedvesség és hő hatására előbújó, magas rosttartalmú csírákban koncentráltan és könnyen emészthető formában találhatók meg a létfontosságú fehérjék, ásványi anyagok és vitaminok, vmint enzimek és antioxidánsok. A mag csíráztatásakor az előzetes beáztatás hatására a benne található enzimek aktiválódnak, segítségükkel az összetett szénhidrátok egyszerű szénhidrátokra, a fehérjék aminosavakra, a zsírok nagyrészt zsírsavakra (linolsav, linolénsav) bomlanak.Az ásványi anyagok (P, Ca, Mg, K, Na, Fe, Mn) a szervezet által jobban hasznosítható, nagyrészt vízben oldható ásványi sókká alakulnak.
Csíráztatás menete
Nagyon fontos, hogy kizárólag vegyszermentes magokat csíráztassunk. A megmosott, kiválogatott magokat vízben áztatjuk (3-12 óra). Legalább annyi vizet engedünk rá, hogy ellepje őket. Az áztatási idő addig tart, amíg a magok megduzzadnak.
A duzzadt szemeket kiterítjük a csíráztatótál lyukacsos szintjére és folyó víz alatt átöblítjük. Naponta kétszer- háromszor átöblítve nedvesen tartjuk ( a magok soha ne álljanak a vízben, mert rothadásnak indulnak). Fontos a csírázató edény elhelyezése is.
Sötét helyen a csírák világosak lesznek és B-2 vitaminban gazdagok. Világos helyen a csírák zöldek lesznek és C- vitaminban gazdagok. Kimutatták, hogy a csíra vitamintartalma a csíráztatás első fázisában (3.- 4. nap) ugrásszerűen megnövekszik, ilyenkor a legajánlatosabb fogyasztani.
Csíráztatni egész évben lehet, így minden nap friss és tápláló, vitamindús csíra áll a rendelkezésünkre, hogy kiegészítsük vele szokásos étkezéseinket. Belekeverhetjük a kedvenc salátánkba, müzlinkbe, megszórhatjuk vele szendvicsünket, dúsíthatunk vele levest, főzeléket.
A keleti országok és India kedvelt hüvelyes növénye. Erőt
ad és jótékony hatással van a lélekre. Ez a pangansav
nevű hatóanyagnak köszönhető (B16). "Egye magát
boldoggá"
A retekmag egy természetes antibiotikum. Több hőt termel, mint a kifejlett retek, elősegítheti a felesleges nyálka eltávolítását, tisztító folyamatot indít el.
A csíra a kifejlett növény esszenciáját tartalmazza, rendkivül gazdag ásványi anyagokban, vitaminokban, enzimekben, ezért egészségvédő hatása kiemelkedő.
A mungó bab Dél-Ázsiából származik, Indiában nagy szeretettel használt bab fajta.
Bavicchi Bio Zsázsa csíráztatáshoz - Jellegzetes íz, gyorsan csírázik. Antihisztamin, sejtregenerálás jellemzi.
A, B, C, D, E, G, K vitamint, valamint foszfort, magnéziumot, vasat tartalmaz. Génmanipulált összetevőktől mentes.
Emésztőszervek tisztításához. Igen jóízű csírákat kapunk,
amivel reggeli müzlinket is gazdagíthatjuk.
Omega- 3 zsírsavakban gazdag.
2024. április 11. 06:54, csütörtök
A Swanson Magnézium-Glicinát kapszula kiválóan hasznosuló, gyomorkímélő magnézium-glicinátot tartalmaz, így glicinnel is ellátja a szervezetet. A magnézium-glicinát még az érzékeny gyomrúaknál sem okoz kellemetlen mellékhatásokat.
2024. március 20. 08:17, szerda
A VIOLA Paris olyan gél formulájú vitaminkészítményeket kínál, amelyek a vitaminbevitel új generációját képviselik, és jelentősen meg tudják könnyíteni a mindennapi vitaminbevitelt. Valamennyi VIOLA Paris gélvitamin laktóz-, glutén-, színezék-, ízesítés- és cukormentes.
2024. március 13. 08:13, szerda
A probiotikumok rendszeres pótlása kulcsfontosságú szerepet játszik az immunrendszer normál működésében és az egészség fenntartásában.