A Naturya étkezési porok tápanyagban gazdag, egy összetevőjű termékek, kiváló kiegészítői a kiegyensúlyozott egészséges étkezésnek. A Naturya termékcsalád 100%-os tisztaságú, egyetlen összetevőjű termékek. Ez azt jelenti, hogy nem tartalmaznak semmit a csomagon feltüntetett néven kívül. Nem talál semmilyen káros adalékanyagot, töltőanyagot vagy kötőanyagot a termékekben.

Naturya Chlorella

Édesvízi alga, mely önmagában is önálló táplálék. Csökkenti a koleszterint. Bõvelkedik olyan tápanyagokban, mint B12-vitamin, fehérje, cink és vas, klorofill és esszenciális zsírsavak. Erõsíti az immunrendszert, megakadályozza az artériák falának megkeményedését. Tisztítja az emésztőrendszert, elsősorban a vastagbelet, javítja a bélműködést, elősegíti a normális bélmozgást, támogatja a hasznos bél mikroflóra kialakulását.  tisztítja a vért, így kiválóan védi a májat és a vesét semlegesíti a szabad gyököket, lassítja a szervezet öregedésének folyamatát javítja a bőr minőségét és egészségét

 

Naturya Spirulina

Olyan mezõgazdaságilag terme sztett mikroalga, mely az egyik leggazdagabb fehérjében: 60-70%-ban tartalmaz teljes értékû fehérjéket, szemben a húsokkal, melyek csupán 25%-ot tartalmaznak. Csökkenti a cukros ételek utáni sóvárgást, ezért fontos táplálék a diétázók körében. A fogyni vágyók reggeli italnak keverjenek el egy teáskanálnyit belõle vízben vagy gyümölcslében. Tápanyagokban rendkívül gazdag algafajta, kiemelkedő a fehérjetartalma, így fontos alapvető aminosavakhoz juttatja a szervezetet, emellett igen jelentős a B-, C- és D-vitamin tartalma is. Gazdag ásványi anyagokban, valamint nagy mennyiségben tartalmaz enzimeket és klorofillt is.

 

Naturya Lucuma 

A Sapotaceae családhoz tartozik. A lucuma fa Dél-Amerikában, különösen Peruban található. A fa gyümölcsének húsa, sárga színû, édes, kiváló forrása a szénhidrátoknak, ásványi anyagoknak, rostoknak, valamint vitaminoknak, különösen az A és C vitaminnak. Magas béta-karotin koncentrátum, vas és niacin tartalom jellemzi. Elengedhetetlen a nyers csokoládé, és fagylalt készitéshez, kellemes karamellhez hasonló izt kölcsönöz neki

 

Naturya Maca

Növényi gumós cserje, mely az Andokban, jellemzõen Peruban terem. Kálciumban, magnéziumban, foszforban gazdag, de jód, mangán, réz, cink és szelén és B-vitaminokkat is tartalmaz. Csökkenti a menopauzás tüneteket, szabályozza az endokrin rendszert, és a menstruációs ciklust, nõkben és férfiakban egyaránt javítja a nemzõképességet, kedvezõ hatással van a libidóra, jó az impotenciára, erõsíti az immunrendszert, csökkenti a krónikus fáradságot.

 

Naturya Árpafű

A zöld gabonafélék közül az árpafű különösen gazdag mikrotápanyagokban, az árpafű tartalmazza a legkiegyensúlyozottabb tápanyag-összetételt. Biztosíthatja a sejtfunkciókhoz szükséges alapvető és növényi eredetű tápanyagokat. Melyek elősegítik a növekedést és a fejlődést, fokozzák az anyagcserét, csökkentik a gyulladást, védelmet nyújtanak a szabad gyökökkel és toxinokkal (méreganyagokkal) szemben, valamint fokozzák az immunrendszer működését - ezáltal növelve az élettartamot.

Az árpafű-lé olyan gyulladáscsökkentő anyagokat tartalmaz, mint a szuperoxid dizmutáz (SOD) és a klorofil (levélzöld). A szabad gyökök okozta szöveti károsodás sok betegségnél jelentős szerepet játszik. Az antioxidánsok semlegesítik a szabad gyököket, ezáltal nem csak az egészségünk szempontjából rendkívül fontosak, de élettartamunkat is nagymértékben meghatározhatják. 

 

Naturya Búzafű

A búzafű hatóanyagai révén az egész szervezet működését pozitívan befolyásolja, a káros anyagokat lebontja a szervezetünkből. Frissítőként és fiatalítóként egyaránt használható, mivel nagy mennyiségben tartalmaz természetes vitaminokat, ásványianyagokat,nyomelemeket és enzimeket. A búzafű magas klorofil tartalma miatt dúsítja a vérünket oxigénnel, a sejtek oxigénellátása javul. Egyszerre méregtelenít és növeli az energiaszintünket. Csaknem annyi vitamin van benne, mint a citrusfélékben. A búzafű tartalmazza az összes ismert ásványi anyagot amelyre a szervezetünknek szüksége van. Tökéletes fehérjeforrás: az összes esszenciális aminosavat a megfelelő arányban tartalmazza.

 

Naturya Acai berry

Az Acai bogyó Dél-Amerika esőerdőiben őshonos, az áfonyák családjába tartozik. Óriási népszerűségre tett szert az utóbbi időben, mivel az egyik legjobb tápértékkel rendelkező gyümölncsek tartják. Antioxidáns tartalma 10-szer több mint a szőlőé. Jelentős mennyiségben tartalmaz antocianinokat, melyek a flavonoidok csoportjába tartoznak. Az acai bogyó tele van vitaminokkal, mikrotápanyagokkal, nyomelemekkel, ásványi anyagokkal. Tartalmaz Omega 6 és 9 zsírsavakat, E-vitamint és étkezési rostanyagokat is. Hozzájárul az egészséges szív- és érrendszer müködéséhez. Antioxidáns hatású, mivel leköti a felhalmozódó szabadgyököket a szervezetben és ezáltal az öregedési folyamatokat is lassítja. Segíti az emésztőrendszer normális működését. Energizáló hatású. Természetes étvágycsökkentő magas mikro tápanyag tartalmának köszönhetően

 

Naturya Kender fehérje 

A kendermagban található fehérje az emberi szervezet számára a leginkább hasznosítható növényi eredetű fehérje. Könnyen emészthető, nagyon gyorsan felszívódik és mind a 21 aminosav megtalálható benne, köztük az a 8 esszenciális aminosav is, melyet az emberi szervezet nem képes előállítani. Fehérje és növényi (többszörösen telítetlen) zsírsavtartalmának (gamma linolénsav) köszönhetően elsőrendű energiaforrás, sportolóknak nélkülözhetetlen. Vitaminokat (A, B1, B2, B3, B6, C és E vitamint) és ásványi anyagokat is jelentős mennyiségben tartalmaz. A fehérjét a kendermag sajtolása és őrlése folyamán vonják ki, illetve a hidegen sajtolt olajok készítése során visszamaradt lepényt őrlik meg.

 

Naturya Chia 

A chia egy teljes értékű fehérjeforrás, amely kétszer-háromszor annyi proteint tartalmaz, mint más gabonák. Tökéletes rostforrás, pompás vastagbél tisztító, hiszen ténylegesen kipucolja az emésztőrendszert, így több értékes tápanyagot tud felszívni a szervezet, míg a hulladék kikerül az emésztőrendszerből. Nélkülözhetetlek a cukorbetegek számára, mivel segít stabilizálni a vércukorszintet. A chia maggal könnyebb a fogyás, mivel az élelmiszer ízének megváltoztatása nélkül juttat több tápanyagot a szervezetbe. A szénhidrátok felszívódását lassítja, ezért teltség érzetet ad.

Gyorsítja a méregtelenítési folyamatokat, mivel a magok kitisztítják a régi hulladékot a belekből. A Chia mag telis tele van kalciummal, ezen kívül tartalmaz még bórt, és ez azért fontos, mert a bór egy olyan nyomelem, amely segít a kalciumot beépíteni a csontokba. Hihetetlenül magas antioxidánsttartalmaz, háromszor annyit, mint például az áfonya. Különös segítséget ad a betegségekkel szembeni harcban.