Mik azok az ételek és italok, amikkel elősegíthetjük a szervezetünk méregtelenítését? A következő 5 élelmiszert érdemes kipróbálni és beépíteni a méregtelenítésbe, mert segítik és fokozzák a máj és a belek működését, vannak köztük kiváló antioxidánsok, vitaminforrások és a rostokról se feledkezzünk meg. Így megkönnyítik a célunk elérését.

 

1. Zöldség és gyümölcslevek

A zöldség és gyümölcslevek nagy mennyiségben tartalmaznak vitaminokat, ásványi anyagokat. Felfrissítenek, és energiával töltenek fel. Néhány finomság, amit érdemes kipróbálni:

céklalé: a cékla jó hatással van a máj és az epehólyag működésére

feketeribizlilé: oldalakon keresztül sorolhatnám a feketeribizli jó hatásait, annyi van belőle. Kiemelkedően hatékony antioxidáns, már a középkori szerzetesek is leírták gyógyhatásait. Méregtelenítő és vízhajtó hatása miatt érdemes beépítenünk méregtelenítő programunkba.

savanyúkáposztalé: a savanyú káposzta a savanyítás során is megőrzi C-vitamin tartalmát, ami kiemelkedően magas. Elősegíti az emésztést, kedvezően hat a bélflórára, így jó kiegészítője a méregtelenítő étrendnek.

zöldbúzafű: a zöldbúzafű több, mint 90 féle ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz, erősíti a szervezet védekezőképességét, javítja az anyagcserét. Májregeneráló és serkentő hatása is van, ezért ajánlható lékúrához, méregtelenítéshez.

 

2. Zöld tea

Napjainkban a zöld teát rendkívül hasznos szernek tartják, de már Kínában már évezredekkel ezelőtt is fogyasztották. Szinte átmossa a szervezetet, pozitívan befolyásolja a vérzsír szintjét, és a testzsír mennyiségét. Katekin nevű hatóanyaga egy különleges antioxidáns, ami számos jó hatása mellett a máj működését is fokozza.

zöld tea

 

3. Szezámmag

Ezek a kis magocskák segítenek helyreállítani az alkohol és egyéb káros anyagok negatív hatásait a májban. A szezám trópusi lágyszárú növény, aminek az ősi kultúrák misztikus tulajdonságokat tulajdonítottak. Kiemelkedően jó kálciumforrás, gazdag B és E vitaminban, lecitinben és foszforsavban.

 

4. Mungóbab

Itthon még kevésbé ismert, de egyre inkább népszerű nagyon jó salaktalanító hatása miatt. Könnyen emészthető, rostokban gazdag, apró szemű babfajta Dél-Ázsiából.  Hatásával elősegíti a méregtelenítést.

mungóbab

5. Himalája só

A himalájai kristálysó a legtisztább és legjótékonyabb só. 84 féle ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz, ipari kezelésektől, vegyi anyagoktól és szennyeződésektől mentes. Ivókúraként használva kihasználhatjuk különösen jó hatásait: fertőtleníti, harmonizálja a bélrendszert, és segíti működését, helyreállítja a szervezet és a bőr sav-bázis egyensúlyát.

 


Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: