Tévhit, hogy csupán az alkohollal élők szenvedhetnek májbetegségekben, elég hozzá napi 1 liter üdítőital rendszeres fogyasztása is. Ma már gyermekeknél is diagnosztizálnak zsírmájat, ami a leggyakoribb májpanasz, köszönhetően a stressznek, a mozgáshiánynak, a folyadékhiánynak, a finomított élelmiszereknek, a sok cukros ételnek és italnak. A gyógyszerekkel és élvezeti szerekkel élőknél alapvetően jelen kellene lennie legalább évi egyszeri májtisztító kúrának, ide sorolandók a súlyfelesleggel rendelkezők, a cukorbetegek, és az inzulin rezisztenciások is.

A gyenge májfunkció nem csak az emésztést lehetetleníti el, hanem szív és vesepanaszokat is okoz. Nem fáj, nem beszélünk róla, a tüneteknél pedig nem jut eszünkbe a máj tehermentesítése. Pedig a máj gyorsan képes regenerálódni, ha ez nem így lenne, akkor az emberiség már rég kihalt volna. Ebben a méregtelenítésben és májregenerációban segíthet az Olimp Labs Hepaplus készítmény.

 

Olimp Labs Hepaplus Articsóka kivonat

 

Hepaplus Articsóka kapszula

Ez az articsóka kivonat a fő hatóanyagra, azaz a cinarinra standardizált. Ez 17,5 mg cinarin tartalom kapszulánként. Ezt a gyártó még B-vitamin komplex-szel és L-ornitin növényi aminosavval is dúsította. Az L-ornitin számos előnnyel bír, erőteljes méregtelenítő hatású, ismert kiegészítője a májcirrózisos kezeléseknek, mert segít a májnak eltávolítani az ammóniát ezzel megelőzve a súlyosabb májelégtelenségeket.

 

Articsóka

Az egyik legrégebben termesztett növény a világon. A növény nagy, karéjos levelei és kivonatuk népgyógyászati célokra használatosak. Már az ókori görögök is fogyasztották, a 9. századtól Szicíliából terjedt el Európába, bár egy-egy articsóka mérete ebben az időben még csak tyúktojásnyi volt. Ma az olaszok, a spanyolok és a franciák termesztik a legtöbbet belőle. 1850-ben egy francia orvos egy sárgaságban szenvedő fiút egy hónapon keresztül kezelt articsókával, mivel az akkor használatos orvosságok egyike sem tudott segíteni rajta. Ez az eset inspirálta a kutatókat, hogy további kísérleteket végezzenek, és ennek köszönhető, hogy ma ennyit tudunk a kivonatról. Az antik világban drága ínyencségnek számított: nem annyira az íze, mint inkább vélt afrodiziákus hatása miatt. Ezt ugyan nem sikerült tudományosan igazolni, de az articsóka a mediterrán konyha jóvoltából igen elterjedt.

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: