Egyre többen kezdjük el hanyagolni a cukrot, és keresünk alternatív megoldásokat az édesítéshez. Azonban azt kevesen tudják, hogy a nyírfacukor mennyivel hatékonyabb és egészségesebb a cukornál, ráadásul fogyókúrázók és cukorbetegek is bátran fogyaszthatják.

 

OCSO Nyírfacukor - Cuki Xilit és Naturherb Xilit - Nyírfacukor


OCSO Nyírfacukor - Cuki Xilit és Naturherb Xilit - Nyírfacukor

A nyírfacukor, másnéven Xilitol enyhíti a természetellenes éhségérzetet, csökkenti a cukor és szénhidrát iránti vágyat, elősegíti az emésztési folyamatokat, gátolja a székrekedést is egyaránt. Ezen felül alacsonyan tartja és segít stabilizálni a vércukorszintet, hiszen nem növeli a test inzulin szükségletét. Alacsony kalória és felszívódó szénhidrát tartalma van és lassítja a fogszuvasodást, a fogkőképződést, csökkenti a lepedékképződést. Megemlítendő még, hogy a nyírfacukor nem táplálja a kártékony baktériumokat szervezetünkben és igazoltan használható a gombás fertőzések, a Candida esetén is. Ezen kívül lúgosító, méregtelenítő hatású és végül de nem utolsó sorban elősegíti a kalcium és B vitaminok felszívódását. A nyírfacukor a cukorhoz hasonlóan oldódik, sütésre-főzésre is kiváló. Cukor helyettesítésére, azzal megegyező gyakorisággal és mennyiségben ajánlott. Tökéletes hideg- és meleg italok, sütemények gyümölcskrémek édesítésére.

Így tehát a nyírfacukor fogyasztásának előnyei

  • alacsony energiatartalmú
  • alacsony Glikémiás Indexű (7)
  • diétás és diabetikus étrendhez ideális (lassan szívódik fel, a szervezet vércukorszintjét alacsonyan tartja)
  • hozzájárul a fogak mineralizációjának fenntartásához
  • cukorbetegek is fogyaszthatják

 

OCSO Nyírfacukor - Cuki Xilit és Naturherb Xilit - Nyírfacukor

 

A Xilitol és a diéta

A Xilitol (nyírfacukor) rendkívül hasznos a fogyni vágyóknak. Negyven százalékkal kevesebb benne a kalória, mint a hagyományos cukorban, így a cukorbetegség ellen is nagyon jó alapanyag. Fokozza a jóllakottság érzést, így nehezebben tudjuk magunkat túlenni. Ezen felül a nyírfacukor lúgosító hatású, így Candida diéta közben is bátran fogyaszthatjuk. Csökkenti a fogszuvasodás esélyének kialakulását, de a fogszuvasodás folyamatát is megállíthatja, illetve csökkenti a lepedékképződést. Végül, de nem utolsó sorban esti fogmosás után is nyugodt szívvel fogyaszthatjuk, mert nem okoz károsodást ha éjszakára a szájban avagy a fogakon marad. 

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: